vorige 296 van 1.572 volgende

Renault 5 1.4 GT Turbo - ONLINE AUCTION

€ 18.000,-

afbeelding vergroten
Bouwjaar 01-11-1987
Categorie Sportwagen/Coupé
BTW / Marge Marge Financieren
Kmstand 126.907 km
Deuren 2
Kenteken - Verzekeren
Kleur Geel Bod op je auto
Brandstof Benzine
Transmissie Handgeschakeld
Motorinhoud -
Vermogen -

Renault 5 1.4 GT Turbo - ONLINE AUCTION


€ 18.000,-

Algemeen

Bouwjaar 01-11-1987
Categorie Sportwagen/Coupé
BTW / Marge Marge Financieren
Kmstand 126.907 km
Deuren 2
Kenteken - Verzekeren
Kleur Geel Bod op je auto
Brandstof Benzine
Transmissie Handgeschakeld
Motorinhoud -
Vermogen -

Aanbieder

Bedrijfsnaam Classic Car Auctions
Contactpersoon Afdeling verkoop
Adres Anthony Fokkerweg 7
Postcode 1422 AE
Plaats Uithoorn
Provincie Noord Holland
Land Nederland
Telefoon +31 (0)20 - 2101201 bel telefoonnummer toon telefoonnummer
Website www.classiccar-auctions.com
E-mail e-mail sturen

Auto online verzekeren?

Bereken uw premie direct online!

Bijzonderheden meld een fout

De Renault 5 1.4 GT Turbo uit 1987 is een legendarische hatchback die de essentie van sportiviteit en rijplezier perfect weet te vangen. Deze specifieke GT Turbo, met een gedocumenteerde kilometerhistorie, is een prachtig bewaard gebleven voorbeeld van een auto die in de jaren '80 de harten van autoliefhebbers wist te veroveren. Met zijn krachtige motor en iconische ontwerp biedt deze Renault 5 een rijervaring die zowel nostalgisch als opwindend is.

De Renault 5, ook wel bekend als de 'Supercinq', werd geïntroduceerd in 1972 en werd al snel een van de meest geliefde compacte auto's van zijn tijd. De GT Turbo-variant, gelanceerd in de jaren '80, tilde het model naar een hoger niveau door het toevoegen van een turbomotor die de prestaties aanzienlijk verbeterde. De GT Turbo werd geprezen om zijn rijgedrag en dynamiek, en werd een icoon in de wereld van hot hatches.

Onder de motorkap van deze GT Turbo schuilt een 1.4-liter viercilindermotor met een turbocharger, die een indrukwekkende 115 pk levert. Deze motor, in combinatie met het lichte gewicht van de auto, zorgt voor een verbluffende acceleratie en een opwindende rijervaring. De handgeschakelde vijfversnellingsbak draagt bij aan het sportieve karakter van de auto en biedt de bestuurder volledige controle over het vermogen. De Renault 5 GT Turbo staat bekend om zijn wendbaarheid en responsieve besturing, wat elke rit tot een genot maakt, of je nu op kronkelende landwegen rijdt of door de stad manoeuvreert.

Het exterieur van de Renault 5 GT Turbo is een perfecte mix van stijl en functionaliteit. De strakke lijnen, de kenmerkende brede wielkasten en de sportieve details geven de auto een agressieve en dynamische uitstraling. Het compacte formaat maakt de auto bijzonder geschikt voor stadsverkeer, terwijl de sportieve elementen ervoor zorgen dat hij opvalt tussen de massa. Deze GT Turbo is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een voorbeeld van efficiÃ"nt design.

Het interieur van deze GT Turbo combineert comfort met een sportieve sfeer. De goed gevormde stoelen bieden uitstekende ondersteuning tijdens dynamisch rijden, terwijl het dashboard overzichtelijk en functioneel is. De sportieve accenten, zoals het met leer beklede stuur en de aluminium pedalen, versterken het gevoel van rijplezier.

De Renault 5 GT Turbo heeft door de jaren heen vele harten veroverd en is een geliefd model onder autoliefhebbers en verzamelaars. Zijn reputatie als een van de beste hot hatches van zijn tijd is goed verdiend, en hij blijft een populair voertuig voor diegenen die op zoek zijn naar een combinatie van prestaties en praktisch gebruik. De GT Turbo heeft ook een indrukwekkend record in de autosport, met successen in rally's en races, wat zijn sportieve erfgoed verder versterkt.

In essentie biedt de Renault 5 1.4 GT Turbo uit 1987 een unieke combinatie van sportieve prestaties, stijl en historische waarde. Het bezitten van deze auto betekent het koes

Basisdekking voor uw auto

Kies voor WA+ of All Risk en verzeker ook schade aan uw eigen auto mee.

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

  • Schade aan anderen

WA+

Beperkt Casco

  • Schade aan anderen
  • Diefstal, brand en ruitschade
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Nieuwwaarderegeling

All Risk

Volledig Casco

  • Schade aan anderen
  • Diefstal, brand en ruitschade
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Nieuwwaarderegeling
  • Schade aan uw eigen auto

E-mail aanbieder

 

Autotest

Renault 5 | Terug naar de toekomst

De Renault 5 is ooit uit nood geboren. In de jaren '70 was er een financiële crisis, terwijl mensen juist meer vrijheid kregen. Daarom was een kleine, functionele en voordelige auto nodig. Het antwoord was de Renault 5. Nu is er vraag naar betaalbare elektrische auto's. Brengt de Renault 5 opnieuw het antwoord? Tijd voor een eerste kennismaking in een fotostudio.

Autotest | Renault 5 Terug naar de toekomst

De Renault 5 is een compacte elektrische auto. Met de retro-vormgeving spreekt hij liefhebbers aan. Met de lage prijs maakt hij elektrisch rijden bereikbaar voor een grotere groep kopers.

Plus

  • geslaagde vormgeving / sterk imago
  • scherpe prijs
  • moderne techniek

Min

  • onhandige en gevaarlijke locatie laadaansluiting
  • klein dashboardkastje / ondiepe deurvakken
  • matig zicht vooruit voor lange bestuurders

Conclusie

In de jaren '70 was de Renault 5 de juiste auto op de juiste tijd. Afgaande op een eerste kennismaking in een fotostudio (dus zonder proefrit) lijkt dat nu weer het geval. Destijds maakte de Renault 5 mobiliteit bereikbaar voor een grote groep automobilisten dankzij de lage prijs in combinatie met goede rijeigenschappen en een sympathieke uitstraling. De nieuwe Renault 5 doet dat nu voor elektrische mobiliteit, want deze volledig elektrische auto is voordeliger dan een hybride.

Maar, de nieuwe Renault 5 is veel meer dan alleen een goedkope elektrische auto! Dankzij het retro-ontwerp spreekt de 5 ook autoliefhebbers aan. Voor hen zijn er uitvoeringen met een groter bereik, sterkere motoren en een speciale aankleding. Op die manier spreekt Renault een nog grotere doelgroep aan, waarmee de volumes groter zijn en de prijs daalt.

Kortom: de nieuwe Renault 5 is een product dat beantwoordt aan een vraag en dat ook nog eens doet in stijl. Daarmee heeft de nieuwe Renault 5 alles in zich om net zo'n icoon te worden als het origineel.

Deel deze advertentie