vorige 298 van 1.571 volgende

Renault Overige 8 R1134 Gordini - ONLINE AUCTION

€ 26.000,-

afbeelding vergroten
Bouwjaar 01-07-1965
Categorie Sedan
BTW / Marge Marge Financieren
Kmstand 33.123 km
Deuren 4
Kenteken - Verzekeren
Kleur Blauw Bod op je auto
Brandstof Benzine
Transmissie Handgeschakeld
Motorinhoud -
Vermogen -

Renault Overige 8 R1134 Gordini - ONLINE AUCTION


€ 26.000,-

Algemeen

Bouwjaar 01-07-1965
Categorie Sedan
BTW / Marge Marge Financieren
Kmstand 33.123 km
Deuren 4
Kenteken - Verzekeren
Kleur Blauw Bod op je auto
Brandstof Benzine
Transmissie Handgeschakeld
Motorinhoud -
Vermogen -

Aanbieder

Bedrijfsnaam Classic Car Auctions
Contactpersoon Afdeling verkoop
Adres Anthony Fokkerweg 7
Postcode 1422 AE
Plaats Uithoorn
Provincie Noord Holland
Land Nederland
Telefoon +31 (0)20 - 2101201 bel telefoonnummer toon telefoonnummer
Website www.classiccar-auctions.com
E-mail e-mail sturen

Auto online verzekeren?

Bereken uw premie direct online!

Bijzonderheden meld een fout

De Renault 8 R1134 Gordini uit 1965 is een uitzonderlijke vertegenwoordiger van de Franse autosport geschiedenis, en een auto die het hart van elke liefhebber van klassieke auto's sneller doet kloppen. De Renault 8, geïntroduceerd in 1962, was al een populaire keuze dankzij zijn compacte formaat en innovatieve ontwerp. Maar het was de toevoeging van de Gordini-behandeling die dit model echt bijzonder maakte. Met zijn iconische blauwe kleur en witte strepen, werd de Gordini een legende op de weg en op het circuit.

Deze specifieke Renault 8 R1134 Gordini is een vroege uitvoering, uitgerust met de originele 1000cc motor die een indrukwekkende 90 pk levert. Dit vermogen, gekoppeld aan een handgeschakelde vierbak, zorgt voor een rijervaring die zowel dynamisch als nostalgisch is. De vroege Gordinis, zoals deze, zijn zeer gewild onder verzamelaars vanwege hun zeldzaamheid en historische waarde. De combinatie van de kleine, lichte carrosserie en de krachtige motor maakte de Gordini een geduchte tegenstander in de rallywereld van de jaren '60.

De geschiedenis van de Renault 8 Gordini is rijk aan prestaties en successen. Amédée Gordini, de meesterlijke tuner en ontwerper, transformeerde de standaard Renault 8 in een echte sportwagen. De Gordini-versies werden al snel bekend om hun wendbaarheid en snelheid, en domineerden vele rally- en race-evenementen in hun tijd. De 90 pk sterke motor in deze vroege versie was een bewijs van de technische innovatie en het vakmanschap dat Gordini in elk voertuig stopte.

Het ontwerp van de Renault 8 Gordini is zowel functioneel als stijlvol. De karakteristieke vierkante koplampen, de strakke lijnen en de sportieve details geven de auto een onmiskenbare uitstraling. Het interieur is eenvoudig maar doelgericht, met een focus op de rijervaring. De sportieve stoelen en het functionele dashboard dragen bij aan de race achtige sfeer in de cockpit. Deze auto is gebouwd voor degenen die de kunst van het rijden waarderen en die de connectie tussen mens en machine willen ervaren.

Wat deze Renault 8 R1134 Gordini uit 1965 nog specialer maakt, is zijn historische authenticiteit. Het behouden van de originele 1000cc motor en de handgeschakelde vierbak zorgt ervoor dat deze auto een getrouwe representatie is van de tijd waarin hij werd gebouwd. Het is een voertuig dat niet alleen herinnert aan de gloriedagen van de autosport, maar ook aan de passie en toewijding die in elk Gordini-model werd gestopt.

Voor liefhebbers van klassieke auto's biedt deze Renault 8 Gordini een unieke kans om een stukje autosport geschiedenis te bezitten. Het is een auto die niet alleen presteert, maar ook een verhaal vertelt � een verhaal van innovatie, competitie en pure rij vreugde. De vroege Gordinis worden steeds zeldzamer, en het bezitten van een exemplaar als deze is een droom voor velen.
Om een goed beeld van de kavel te krijgen adviseren wij u naar de kijkdag te komen.

LET OP: DE

Basisdekking voor uw auto

Kies voor WA+ of All Risk en verzeker ook schade aan uw eigen auto mee.

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

  • Schade aan anderen

WA+

Beperkt Casco

  • Schade aan anderen
  • Diefstal, brand en ruitschade
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Nieuwwaarderegeling

All Risk

Volledig Casco

  • Schade aan anderen
  • Diefstal, brand en ruitschade
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Nieuwwaarderegeling
  • Schade aan uw eigen auto

E-mail aanbieder

 

Deel deze advertentie